A ház

A Tiszavirágban tartózkodni olyan, mint egy barátnál vendégeskedni.

Egy olyan egyedülálló hely Magyarországon, ahol  találkozik a design és a tradició az építészetben és a gasztronómiában egyaránt.

A városképi jelentőségű épület sajátosságait megőrizve készült a felújítás, az új építésű részek üvegfallal kerülnek elválasztásra a régitől. A régi kalapszalon, majd cipészműhely reggelizőhelyként és kávézóként működik. Az udvaron látványkonyha, a pinceszinten hagyományos szauna és tengeri klímás szoba, „tepidárium” működik.

A ház története

A Balassa-ház az államosítás előtt része volt a nagy Balassa birtoknak, melybe Kistelek és Sándorfalva is beletartozott. Politzer Salamon aranyműves építette 1858-59-ben. A Balassa-ház egyike azoknak az 1860-as években épült romantikus házaknak, ahol kevésbé ismerjük azokat a mestereket, akik ragyogó építészeti, iparművészeti és díszítőművészeti ízlést és tudást képviselnek magukról. Az épület egyemeletes, öntöttvas erkélye csigás vonalvezetésű, lépcsőházi korlátja reneszánszos hatást tükröz. Funkcióját tekintve kereskedő-polgárház volt, ahol az 1950-es évek elején Bak Soma majd Pollák Lajos ügyvédi irodája működött.